Menu

Általános információk

alt   

  SEAS akkreditáció (SA) 

A SEAS módszert kizárólag az ISICO intézet továbbképzésének keretében tanulhatják meg a gyógytornászok. Akkreditációs programja a  több fokozatból áll. A 3 napos alapszintű tanfolyam elvégzése (level 1) írásbeli és gyakorlati vizsgával zárul. A végzettség 5 évig érvényes. 5 év elteltével megújítható 1 napos, vizsgával záródó frissítő kurzuson. 2 év gyakorlat elteltével végezhető el a magasabb szintű továbbképzés (level 2-SAA).alt     

Pontértéke: 18 kreditpont

Magyarországon 2018 októberétől elérhető, gyógytornászok számára szabadon választható akkreditált továbbképzés formájában. Nyilvántartási száma: SZTK-A-53919/2018


 

alt

Szoftverhasználat

A képzés tartalmaz egy ingyen használható szoftvert (ScoliosisManager),  amelyhez a résztvevők saját belépési kódot kapnak. A szoftver, amely számítógépen és okos telefonon is alkalmazható, a teljes beteganyag regisztrálásán túl, a gyakorlatok kiválasztását, kinyomtatását is lehetővé teszi.  Gyakorlatgyűjteménye nem a scoliosisos páciensek, és más problémával jelentkező páciensek gyakorlati anyagát is lefedi. A szoftveren kívül a képzés tartalmazza a teljes magyar nyelvű diaanyagot jegyzet formájában.
    alt   

Előadó

A képzést az eljárást kidolgozó ISICO vezető gyógytornásza, Michele Romano tartja, aki nem mellesleg a SOSORT első szakmabéli képviselője volt 2017/2018-ban a társaság elnöki poziciójában. (2018 előtt kizárólag orvosok töltötték be ezt a tisztséget.) Aktív résztvevője a SOSORT által kidolgozott modern konzervatív scoliosis kezelés iránymutatóinak. A SEAS megfelel ezen kritériumoknak: evidence based, 3 dimenziós, és rendelkezik mindennapokban alkalmazható gyakorlatokkal.

Az előadásokat projectoros kivetítés és angol nyelvről történő tolmácsolás kíséri. Bizonyos (gyakorlati) tartalmak az ISICO intézet ScoliosisManager internetes oldaláról elérhetők, ehhez saját tablet, okos telefon, vagy laptop használata ajánlott a képzés alatt. WIFI biztosított. Az eszközök hiánya természetesen nem kizáró ok.

A képzés elméleti és gyakorlati részekre oszlik. A gyakorlati foglalkozásokhoz fürdőruha felső szükséges. Utolsó délután 3 páciens vizsgálata és gyakorlatainak összeállítása. 

A képzésen csak előzetes beleegyezéssel készíthető fotó vagy videó.

A szünetekben kávé, tea, snack biztosított, ebédet nem tartalmaz.  alt     

Következő képzés  

2020.10.16-18. (helyszín szervezés alatt)

Péntek-vasárnapi napokon, 9.oo-18.oo-ig. Ebédszünet 13.oo-14.oo között.

A mindenkori aktuális időpontról hírt adunk a SEAS gerincterápia FB oldalán is.